اخبار و اطلاعیه‌ها

برترین طراحان ایرانی‌ صنعت خودرو در دنیا را بشناسید

برترین طراحان ایرانی‌ صنعت خودرو در دنیا را بشناسید

هرچند که بازار خودروی داخلی کیفیت استانداردی ندارد و تولیداتش از نقطه‌نظر طراحی و فنی حرف‌های زیادی برای گفتن ندارند اما این به معنای خالی‌بودن صف طراحان ایرانی در ابعاد بین‌المللی نیست. شماری از طراحان ایرانی صنعت خودرو در بهترین شرکت‌های دنیا مشغول به فعالیت هستند و بهترین ایده‌ها را در اختیار برندهای محبوب و معروف جهانی می‌گذارند. برای آشنایی با آنها حتما ادامه مقاله را بخوانید.

۱. کوروش منصوری

منصوری صاحب شرکت معروف تیونینگ منصوری است. این شرکت سوئیسی‌آلمانی از سوی کوروش منصوری راه‌اندازی شده و شهرت بسیار خوبی دارد. منصوری با بیشتر از ۳۰ سال سابقه در حوزه خودروسازی از نام‌های معتبر بازار به‌شمار می‌رود.

تیونینگ و لوکس‌سازی خودروهایی از برندهای بزرگ دنیا مانند بنتلی و پورش در دستور کار شرکت منصوری قرار دارد. شرکت کوروش منصوری توانایی تولید پلتفرم‌های مستقل خودرو را هم داراست.

۲. فریس رضوانی

رضوانی هم شرکتی به نام خود دارد و در زمینه تولید خودروهای خاص و لوکس فعالیت می‌کند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید، پدر این طراح برجسته از خلبانان جنگنده ایرانی بوده است.

طراحی خودروی مشهور هیولا یا بیست از سوی فردیس رضوانی توجه زیادی را به خود جلب کرده است. او طراحی‌های موفق نظیر این مورد کم ندارد. بسیاری از مجلات تخصصی خودرو از این اثر او نوشته‌اند و بازخوردهای مثبت بسیاری درباره‌اش مطرح شده است. رضوانی در مصاحبه‌هایی از علاقه و میلش برای فعالیت در ایران صحبت کرده است.

او اظهار داشته که در صورت فراهم‌شدن امکان فعالیت، تمایل زیادی به راه‌اندازی کارخانه‌هایی در ایران دارد. تاکنون که چنین چیزی به نتیجه نرسیده است. شاید در آینده، از رضوانی در ایران هم بشنویم؛ نه؟

۳. هرمیداس اتابیکی

اتابیکی هم طراح موفقی است که کارگاه بزرگی در فرانسه دارد و در پاریس در دنیای خودرو مشغول به فعالیت است. زمینه کاری هرمیداس اتابیکی فقط محدود به طراحی خودرو نیست و در زمینه طراحی وسایل نقلیه دیگری مانند کشتی و قطار هم دستی بر آتش دارد. استعداد و پشتکار او در این زمینه نتایج درخشانی داشته است.

از همکاری‌های معروف و موفق اتابیکی باید به طراحی‌هایی اشاره کرد که او برای شرکت رنو و لامبورگینی انجام داده است. زمزمه‌هایی از علاقه‌مندی او به طراحی خودرویی با مشخصه‌های ایرانی هم مطرح شده اما این اخبار هیچ‌گاه رنگ‌وبویی واقعی به خود نگرفته‌اند. اتابکی توانسته جوایز معتبری از جمله جایزه طراحی قطار لیون را هم از آن خود کند.

۴. امید بادل

بادل هم از استعدادهای مسلم دنیای طراحی خودرو است که تحصیلاتش را تا دوران پیش‌دانشگاهی در ایران پیش برد. او برای ورود به دانشگاه راهی خارج از کشور شد و در آمریکا به تحصیل مشغول شد. او نیز با شرکت معروف بی‌ام‌دابلیو (BMW) همکاری‌های موفقی داشته است.

یکی از جذاب‌ترین نکات زندگی حرفه‌ای بادل این است که او به‌طور خودآموز توانسته نرم‌افزارهای طراحی را یاد بگیرد و در استفاده از آنها خبره شود. او که متولد ۱۳۶۳ است، با وجود سابقه نه‌چندان زیاد و قرارگرفتن در فهرست طراحان نسبتاً جوان از نام‌های موفق طراحی در میان ایرانیان خارج از کشور است.

 

پست قبلی

نرخ دیه در سال ۱۴۰۲؛ پرداخت دیه در تصادفات رانندگی برعهده کیست؟

پست بعدی

سنسور نور (Light Sensor) و کاربرد آن در خودرو

دیدگاهتان را بنویسید

کاریانا

 بزرگترین شهرک خودرویی کشور